Últimas noticias Hemeroteca

La plaga dels narcopisos

Al Raval de Barcelona hi ha uns 400 pisos buits, segons l'ajuntament. Molts ho estan per centenars de desnonaments després dels pitjors anys de la crisi. Fa més d'un any, alguns es fan servir per vendre i consumir droga. Aquest reportatge ens acosta el testimoni dels que viuen el problema de prop

El patio interior de un narcopiso lleno de desperdicios. Entre ellos, jeringuillas / ()

Set de la tarda. Centre del Raval. Nens asiàtics, magribins i catalans juguen junts al carrer. A menys de 200 metres trobem a Andrés.

Té 42 anys i viu al carrer. Consumeix heroïna, diu, per suportar la seva vida. La compra en els narcopisos però no s'atreveix a consumir dins

Sergi, també sense sostre, ha arribat a veure 10 persones drogant dins d'un pis al Raval.

I mentre la droga els consumeix, els veïns demanen solucions. Àngel Cordero és membre d'Acció Raval, una de les associacions que ha intentat plantar cara als traficants.

Des de setembre, els treballs de la Guàrdia Urbana i els Mossos s'han intensificat. Han detingut 90 persones i entrat en 70 pisos. Però encara falta molt per fer. L'ajuntament té serioses dificultats per contactar amb els propietaris dels pisos buits, especialment empreses estrangeres i fons d'inversió. Només la meitat dels pisos on ha entrat la policia, han estat clausurats.

Un altre problema és la dificultat d'empresonar als traficants perquè es troben poques quantitats de droga. Àngel ho veu com la lluita interminable.

Altres veïns com els del Barri Gòtic, al centre de Barcelona, que enguany ja han detectat l'arribada dels narcopisos

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?