Últimas noticias Hemeroteca

Cada cop en vindran més

Experts en immigració alerten que l'arribada de menors estrangers sols a Catalunya. Són joves que arriben sense família, la majoria procedents del nord d'Àfrica.

Ferran Camas, director de la Càtedra d'Immigració, Drets i Ciutadania de la Universitat de Girona /

Les dades de la Generalitat recullen que el mes de maig van arribar 171 menors sols a Catalunya. La majoria tenen per objectiu arribar a Barcelona però d'altres acaben a les comarques de Girona en centres d'acollida de menors, si hi tenen plaça.

Segons experts en immigració, aquest fenòmen no anirà a menys, anirà a més sobretot ara a l'estiu i es deu a la impossibilitat de països d'Africa, com el Marroc, per absorbir en el seu mercat de treball l'important nombre de joves nascuts a aquest país. La falta d'oportunitats i el "somni europeu" faran que siguin més, alerta el director de la càtedra d'immigració, drets i ciutadania de la UdG, Ferran Camas.

Segons Camas, l'arribada no es pot aturar i per assegurar recursos per atendre aquests menors i joves com es mereixen cal "més coordinació" entre l'estat i la Generalitat, per donar-los la protecció que es mereixen, oportunitats per integrar-se aquí i que un cop assoleixen la majoria d'edat tinguin un lloc digne on viure i puguin obtenir un permís de treball, recorda que els que no aconsegueixen aquest permís, acaben i acabaran sent "immigrants irregulars".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?