Últimas noticias Hemeroteca

Colau reclama al govern de Torra que abandoni explícitament la via unilateral

L’alcaldessa de Barcelona considera que Pedro Sánchez està trigant massa en acostar els presos a Catalunya

El vídeo íntegre de la conversa entre Iñaki Gabilondo i Ada Colau / Cadena SER

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al govern català i als partits independentistes que descartin "explícitament la via unilateral". En una conversa amb el periodista Iñaki Gabilondo, Colau ha dit que és evident que aquesta via "ha fracassat" i que cal "recuperar grans consensos que passen pel referèndum pactat" amb l'Estat.

Per a Colau, la sortida del Partit Popular del govern ha destensat la situació, però encara hi ha una qüestió que dificulta el diàleg que és que hi ha polítics independentistes a la presó. En aquest sentit, ha assegurat que el govern de Pedro Sánchez "està trigant en acostar-los a Catalunya". A més li demana que "es posicioni clarament a favor que aquesta qüestió surti del terreny judicial". De fet, l'alcaldessa manté que Carles Puigdemont hauria de donar explicacions polítiques, però no judicials.

Iñaki Gabilondo i l'alcaldessa de Barcelona han parlat de política, però també dels reptes de Barcelona i de les grans ciutats. Colau ha anunciat que al mes de juliol es veurà amb els alcaldes de Londres, París i Nova York per parlar d'habitatge i de com evitar l'expulsió dels veïns dels seus barris.

Univers Ràdio Barcelona (27/06/2018 - Tram de 19:36 a 20:36)

Univers Ràdio Barcelona (27/06/2018 - Tram de 20:36 a 21:03)

L'alcaldessa també ha explicat que no hi haurà més moratòries per aplicar l'ordenança de la bicicleta. Que la idea és treure ja aquests vehicles de les voreres i baixar-los a la calçada. Diu Colau que la xarxa bàsica de carrils bicis ja estarà a punt per prendre aquesta decisió

"Conversem Barcelona", aquesta xerrada entre el periodista, Iñaki Gabilondo, i l'alcaldessa, Ada Colau, ha estat el primer acte de l'espai de debat Univers Ràdio Barcelona que organitza aquesta emissora.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?