La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

De pobles i ciutats més verds

Ja són 16 els municipis valencians que participen en la iniciativa "Viles en Flor" que valora la presència del "verd" en els entorns urbans

La llavor (07/07/2018)

La llavor (07/07/2018)

29:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000334258/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Es tracta d'una iniciativa de l'Associació Professional de Flors i Plantes que compta amb el suport de la Generalitat, les diputacions i també amb patrocinadors privats. D'igual forma que les estreles ens donen idea de davant quin tipus d'hotel ens trobem i les banderes blaves assenyalen l'excel·lència de les platges, les flors d'honor mesuren com el verd està introduït en els entorns urbans. Com se li tracta i se li cuida.

Vils en Flor és un projecte amb tradició ja en diversos països europeus, destaca el cas francés. També Catalunya ho aplica ja des de fa temps. Els municipis fan valdre aqueixes flors d'honor com a emblema de qualitat turística. Gustavo Marina, portaveu del projecte ací, deixa clar que no es tracta de tenir més jardins, sinó del tractament general que es dóna als arbres i les plantes en els municipis participants.

A més, en La Llavor

Reprenem la denúncia de l'Associació d'Operadors de Varietats Vegetals: en la Unió Europea estan entrant plantons de caqui i magrana sense cap tipus de control fitosanitari. L'associació alerta i recorda que aqueix descontrol està darrere de l'entrada de la xylella a Espanya però també d'altres problemes com el greening dels cítrics que a Brasil va provocar la perduda del 30% del seu citricultura.

I en la part positiva, La Llavor explica els avanços que l'empresa del grup Projar Paimed per a combatre el morrut roig. La segona fase de tractament directe als arbres, sense fumigacions, a Carlet llança excel·lents resultats. Ni una sola de les 975 palmeres dels jardins i parcs del municipi han mort en l'últim any per culpa del morrut.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00