Sociedad

La vespa velutina, en expansió

Els apicultors alerten que en només tres mesos han capturat més de 6.200 reines de vespa asiàtica, la majoria a La Selva i el Gironès. La presència d'aquesta vespa invasora s'ha estès sobretot pel litoral i als apicultors els preocupa no poder donar a l'abast per lluitar contra aquest insecte.

Acn

Girona

Des de l'associació d'apicultors gironins creuen que el nombre de reines vespa capturades ha superat les seves previsions i que encara se'n podrien haver capturat moltes més però expliquen que no donen a l'abast per cobrir tot el territori i que no tenen cap ajuda de l'administració per resoldre el problema. La presència d'aquest tipus de vespa és cada cop més alt a les comarques litorals, especialment al Maresme i ja ha arribat a Barcelona ciutat. Carles López, secretari tècnic d'Apicultors Gironins Associats explica que aquesta tipus afecta l'ecosistema on viu i creu que no s'està prenent seriosament el perill que suposa també per les persones.

Carles López - Secretari Tècnic d'Apicultors Gironins Associats

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163520/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

López també ha dit que els apicultors han notat un descens de la producció per culpa d'aquesta espècie invasora que s'alimenta, entre altres insectes, d'abelles autòctones. A comarques de Girona, destaca la gran presència de vespes velutines a La Selva amb 2.861 capturades i el Gironés, a les Rodalies de Celrà, se n'han capturat 1.200 en només dos mesos i mig.

Nombre de reines de vespa velutina capturades per comarques

            Alt Empordà           Baix Empordà        Garrotxa          Gironès            La Selva       Pla de l'estany
                    303                   301            761            1764            2861             259
 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00