Sociedad

Vaga indefinida de taxis de Barcelona

Els taxistes mantindran les aturades que han iniciat aquesta tarda fins que el Consell de Ministres no aprovi el reglament de la Llei de Transport, i fan una crida a la resta de taxistes d'Espanya a sumar-se a la seva lluita

El conflicte del taxi s'enquista

El conflicte del taxi s'enquista / Cadena SER

Les associacions de taxistes han convocat una aturada, que s'iniciarà aquesta tarda, en protesta per la decisió del TSJC de mantenir en suspens el reglament metropolità sobre les llicències de vehicles amb conductor, i al mateix temps grups de taxistes han iniciat una marxa lenta des de l'aeroport amb la finalitat de bloquejar el centre de Barcelona.

Fonts del sector del taxi han asseguratque la mobilització s'ha produït de forma espontània, en conèixer que el TSJC mantenia la suspensió cautelar d'aquest reglament de l'AMB, que restringia en la pràctica les llicències VTC, usades per les aplicacions Uber i Cabify.

En un comunicat, les diferents associacions del taxi han convocat "una aturada immediata, i fins a nou avís", que precisen que es farà efectiva una vegada que es reuneixin aquesta tarda amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a les 18.00 hores.

Diversos centenars de taxistes circulen en marxa lenta a aquesta hora per la C-31 en direcció a la Gran Via de Barcelona amb la fi col·lapsar el trànsit a aquesta altura de la ciutat. Això ha fet despertar la reacció de les institucions. Pere Padrosa, director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, ha dit això a "El Balcó".

"Volem competències per donar les llicències VTC"

03:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/370RD010000001376531/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En l'acte donat a conèixer avui, el TSJC acorda "ratificar" la decisió adoptada el passat 19 de juliol i "suspendre cautelarment" aquest reglament aprovat per l'AMB, amb la qual cosa atén la petició que li havia fet la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).

Les diferents organitzacions del taxi de l'àrea metropolitana de Barcelona asseguren en el comunicat que no es fan "responsables de qualsevol acte que pugui ocórrer als nostres carrers", i responsabilitzen el "ministeri de Foment de la situació d'alarma creada després de l'inexplicable acte del TSJC".

Foment, que havia demanat mesures cautelars contra el reglament metropolità, va retirar finalment ahir la seva petició com a mostra de la seva voluntat d'arribar a solucions i de respecte per les competències d'altres administracions.

Les associacions de taxistes fan també en la nota una crida a la resta dels taxistes d'Espanya "a manifestar-se contra el ministeri de Foment i a exigir solucions immediates com a responsables finals de l'incompliment de la llei amb la qual els lobbies estan expandint-se", diu la nota.

Els taxistes, que han estat en vaga des de dimecres a les sis del matí fins avui a aquesta mateixa hora, estan en peu de guerra perquè auguren que al setembre i octubre poden autoritzar-se judicialment 2.300 llicències més de VTC.

La proporció actual a l'àrea metropolitana, segons fonts del sector del taxi, és de 1.437 llicències de VTC per 10.523 de taxis, pel que creuen que aquestes més de 2.000 llicències noves poden posar en perill els seus llocs de treball com a taxistes.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad