Sociedad

La guàrdia urbana de Figueres deixarà de fer hores extra a partir de l'1 d'agost

Els sindicats asseguren que falten com a mínim 18 agents, que estan "farts dels incompliments" de l'Ajuntament i alerten que el Festival Acústica -que triplica el nombre de gent a la ciutat- "no es pot cobrir" sense ampliar l'horari.

Imatge d'arxiu de dos policies locals de Figueres. / Imatge: ACN

Girona

Si res no canvia, a partir de dimecres deixaran de fer hores extraordinàries i es limitaran a complir amb el seu horari laboral fixat.

Els agents lamenten que no s'assegui a negociar la incorporació de nous efectius i es queixen que, des de fa anys, es veuen obligats a allargar l'horari per cobrir el dèficit de personal.

El sindicat de la Policia Local de les comarques de Girona xifra en 150 el nombre d'hores extra que cada agent fa a l'any per sumar un total de 10.000 entre tot el cos de policia.

Sergi Fernández, Policia Local Figueres

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000163673/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Això suposa tot un mes de feina més per cada agent. Sergi Fernández, delegat del sindicat, explica que el cos no pot sostenir més aquesta situació.

A més, cal tenir en compte que en poc més d'un mes se celebra el Festival Acústica, que triplica el nombre de ciutadans durant quatre dies.

En aquest sentit, Fernández recorda que aquest esdeveniment "no es pot cobrir" sense hores extraordinàries dels policies locals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00