Sociedad
Tráfico

Pros i contres dels canvis de sentit als carrers Lluís Companys i Acadèmia

HI ha veïns que els veuen bé perquè ho veuen com una millora en la fluidesa del trànsit i altres, no perquè no s'ha tingut en compte les direccions dels carrers que hi conflueixen. Una plataforma veïnal talla cada dia Lluís Companys en señal de protesta

Imatge del carrer Lluís Companys de Lleida el primer dia dels canvis de sentit que afecten aquest carrer i el carrer Acadèmia. / RÀDIO LLEIDA

Lleida

Aquest dimecres, 8 d'agost, entrava en funcionament el sentit únic del carrer Lluís Companys i del carrer Acadèmia. Fins ara eren de dos sentits i a partir d'ara, a Lluís Companys només hi circularan vehicles procedents de Passeig de Ronda en direcció a l'Avinguda Catalunya i el carrer Acadèmia, la direcció a la inversa. 

VEÏNS LLUIS COMPANYS "Penso que (el canvi a unidireccional del carrer) pot ser positiu. Per mí (en canvi) és una marranada"

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000205481/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Són canvis importants i els veïns i comerciants de la zona hi tenen molt a dir. I tot i que s'ha fet pensant en la millora de la fluidesa i per acabar amb els embussos freqüents de Lluís Companys, no tothom els veu bé.

JORDI DE LA FUENTE (Plataforma anti sentit únic Lluís Companys): "Ara hem de donar més tombs del que és lògic"

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000205521/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mentre hi ha veïns que diuen que serà beneficiós perquè fins i tot es reduirà el trànsit, per altres la mesura serà perjudicial perquè, entre altres raons, hi haurà menys oportunitats comercials per a les botigues.

Al carrer Acadèmia, però, hi ha més aviat visions a favor dels canvis.

Al carrer Lluís Companys fins i tot s'ha constituït una plataforma veïnal que, des del dia 7 a la nit, talla cada dia durant una hora el carrer en senyal de protesta pels canvis.

El seu portaveu, Jordi de la Fuente, assegura que el canvi de direcció no només afecta els carrers Lluís Companys i Acadèmia, sino també la resta de carrers que hi conflueixen. Es queixa que no s'ha tingut en compte els veïns i comerciants d'aquests altres carrers i per això protesten. Aquest dijous, a les 20.00 hores, nova protesta i demà divendres, també a les 20.00 hores, en tenen prevista una altra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00