Sociedad

Ensurt presumptament intencionat

Els Agents Rurals treballen amb la hipòtesi que l'incendi que va cremar 9'6 hectàrees a Roses va ser intencionat. El foc va començar en quatre punts diferents i va obligar a confinar els veïns de dues urbanitzacions i a tallar diverses carreteres locals.

Un helicòpter treballant en l'extinció de les flames. / Imatge: Bombers

Girona

L'avís del primer foc es va rebre a tres quarts de 5 de la tarda. Un ciutadà va alertar que veia flames i una gran fumera negra que sortia del Coll del Pení, a l'àrea del Cap de Creus però els serveis d'emergències van detectar que hi havia fins a quatre focus diferents cremant.

Els Agents Rurals analitzaran les zones d’ignició amb l’ajuda d’un gos especialista però el cap d’aquest cos a les comarques de Girona, Ignasi de Dalmases, admet que treballen amb la hipòtesi de què els focs van ser intencionats.

Ignasi de Dalmases, cap dels Agents Rurals

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000164111/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Una quarentena de dotacions terrestres i 14 mitjans aeris dels Bombers van treballar durant tota la tarda en l'extinció dels 4 focus del foc que van afectar una superfície aproximada de 10 hectàrees i que va obligar a tallar carreteres i al confinament de les urbanitzacions de Mas Fumats i Puig Rom.

També es van tallar els accessos a les cales Jóncols, Canyelles, Almadrava i Montjoi.

A 2/4 de 8 de la tarda els bombers van donar per estabilitzats els focus de l'incendi i va acabar la recomanació de confinament de les urbanitzacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00