Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Torna l'Acústica de Figueres amb Love of Lesbian, Els Catarres i Alfred García

El director del festival, Xavi Pascual, assegura que programen "tot allò que ha tingut rellevància aquesta temporada però combinant-ho amb artistes emergents"

Alguns dels artistes que actuaran a l'Acústica van assistir a la presentació del festival / Pilar Tomás ACN

Girona

Setmana del Festival Acústica, amb 40 actuacions al centre de Figueres. Entre dijous i diumenge, hi passen noms com Alfred García, Els Catarres, Doctor Prats, La Raíz i Albert Pla. Durant aquests quatre dies, el Festival Acústica de Figures tindrà un concert especial de Mishima pels 10 anys del disc Set tota la vida. També tindrà un espai per a un públic famíliar a la tarda, amb Buhos, Marc Parrot i les Macedònia. Aquest espai pren el nom de l'Acustiqueta, que aproximadament dura fins a les 9 del vespre i s'entrecreua amb la franja nocturna. D'aquesta manera, el festival de Figueres pot assegurar concerts des de les 6 de la tarda fins a ben entrada la matinada.

Xavi Pascual, director del Festival Acústica

00:34

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000164303/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El director del festival, Xavi Pascual, diu que té aquest objectiu: "Que hi hagi tan contingut que t'agrada que no l'has pogut absorvir tot i et quedis amb ganes de tornar l'any vinent. El leitmotiv és fer de termòmetre musical del país. Programar tot allò que ha tingut rellevància aquesta temporada però combinant-ho amb artistes emergents".

L'Acústica es posiciona com el festival estratègic de pop-rock de Catalunya, certificat per la Generalitat de Catalunya. És per això que Xavi Pascual assegura que tenen "la responsabilitat de programar els artistes del gènere que han triomfat a Catalunya". El festival, de fet, rep un 38% de públic de fora de la demarcació de Girona. L'impacte econòmic de l'Acústica voreja els 2,5 milions d'euros.

"És dels pocs festivals urbans de Catalunya", assegura Pascual, que posa en valor el fet que els escenaris estan molt a prop i els desplacaments es poden fer a peu. L'edició d'enguany recupera la plaça de l'Ajuntament per ubicar-hi una fira del disc de col·leccionista. També hi ha dues zones de food truck i l'Acústica Market per a joies i moda.

Aquest any han firmat un conveni per garantir l'Acústica a Figueres almenys fins al 2020.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00