Viernes, 04 de Diciembre de 2020

Otras localidades

La Generalitat busca 20 famílies per acollir menors estrangers desemparats a casa seva

És un projecte pilot inèdit. Les famílies rebran compensacions entre 300 o 500 euros, i una entitat farà un seguiment personalitzat al jove

Quatre dels menors estrangers no acompanyats que viuen a un pis d'autonomia de Santa Maria de Gimenells

Quatre dels menors estrangers no acompanyats que viuen a un pis d'autonomia de Santa Maria de Gimenells / ACN

La Generalitat exigirà que les famílies que acullin aquests adolescents immigrants no tinguin antecedents penals. També revisaran les seves condicions psíquiques, l'habitatge on viuen i si tenen prou ingressos per mantenir els nois i hauran d'acceptar que els nois mantinguin en contacte amb els seus pares al Marroc, d'on provenen la majoria.

Els joves que hi accediran són nois que fa temps que viuen en centres, i s'han adaptat correctament. D'aquesta manera, segons afers socials, es podran buidar els centres dels menors perquè els nouvinguts deixin d'estar a comissaria.

En funció de l'edat, pagaran entre 362 o 453 euros a les famílies. Les famílies i els nois seran assessorats per entitats que ja ara s'encarreguen de supervisar les acollides de nens tutelats per l'administració.

Aquest projecte pilot s’avaluarà passats els 9 mesos. Els interessats es poden inscriure contactant amb l’Institut Català per l'Acolliment i l'Adopció.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?