Economia y negocios
CAS BPA

Els liberals demanen explicacions per la filtració de dades de clients de BPA des de l'ambaixada espanyola

Dos responsables informàtics de l'entitat van portar a la delegació diplomàtica un disc dur on suposadament hi havia dades dels clients de Banco Madrid

El president del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, aquest dilluns. / Consell General

Andorra la Vella

Els liberals demanen explicacions al govern per la filtració de dades de clients de BPA des de l'ambaixada espanyola un cop ja s'havia intervingut el banc.

El president del grup parlamentari, Jordi Gallardo, s'ha fet ressó aquest matí del document de l'ambaixada publicat per l'Altaveu que demostraria que el 2015 dos responsables informàtics de Banca Privada d'Andorra van portar a la delegació diplomàtica un disc dur on suposadament hi havia dades dels clients de Banco Madrid i van estar 9 hores reunits amb dos policies nacionals espanyols i l'agregat d'interior, l'inspector Celestino Barroso. Tot plegat, sense cap control de les autoritats andorranes.

Gallardo ha mostrat preocupació per aquests fets que qualifica de "molt greus" i que haurien vulnerat el dret a la intimitat, el principi d'ordre públic, el de secret professional o el de protecció de dades. Considera, a més, que representen un menysteniment a la sobirania andorrana.

Critica també que ni el ministre d'interior ni el cap de Govern hagin donat explicacions sobre aquest afer. Assegura que cal que l'executiu aclareixi els fets i que demanaran responsabilitats, tant si hi havia coneixement de la situació com si es desconeixia.

Els liberals han entrat una pregunta parlamentària sobre aquesta qüestió perquè el Govern doni explicacions a la sessió de control prevista pel 8 de novembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00