Sábado, 05 de Diciembre de 2020

Otras localidades

Un miler d'avis abandonats

L'ajuntament de Barcelona es fa càrrec, cada any, de més d'un miler d'avis que no poden viure sols a casa i cap familiar els acull. La majoria són gent gran es queden abandonats en centres de rehabilitació o directament, en hospitals. Altres són detectats per la policia i els bombers quan entren als seus domicilis.

Un miler d'avis abandonats

Getty Images

Només a Barcelona l'Ajuntament ha de pagar residències per a 1.100 avis que acaben abandonats a la seva sort. Unes xifres es mantenen estables des de fa 4 anys. Hi ha ancians que són detectats pels bombers, la policia o el servei d'atenció domiciliària perquè viuen en condicions insalubres. Altres viuen de relloguer però no poden pagar el preu de l'habitació i acaben desnonats.

Encara que en la majoria de casos es tracta de persones que acaben abandonades a l'hospital o centres de rehabilitació quan reben l'alta després d'una operació. En concret són el 60% dels casos, segons explica la responsable d'atenció a la gent gran de Barcelona, Esther Quintana. En aquestes situacions, l'ajuntament els busca una residència d'urgència. El problema és que a Barcelona falten places i molts avis acaben anant a parar, fins i tot, a altres demarcacions, explica Quintana

La diputació de Barcelona també té una residència per acollir aquests casos de diferents municipis amb només 36 places. Fonts de la diputació ens reconeixen que tot tractar-se d'un servei d'urgència hi ha persones en llista d'espera. Per cert, en la majoria de casos aquestes persones fa temps que esperen una plaça de residència que tenen reconeguda per la llei de la dependència. De fet, tractant-se de casos d'urgència, l'ajuntament de Barcelona ha arribat recentment a un acord amb la Generalitat per accelerar la valoració del seu cas.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?