Domingo, 29 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Els lloguers toquen sostre

L'Observatori Metropolità de l'Habitatge apunta que es comença a trencar l'increment alcista dels preus dels lloguers. Creuen que els propietaris s'han començat a adonar que els preus dels lloguers són inassumibles per la majoria de la població

Els lloguers toquen sostre

ACN

L'any passat els preus dels lloguers van créixer un 12% a Barcelona. Aquest any han seguit creixent, però la meitat, un 6%. Segons l'Observatori Metropolità de l'Habitatge, aquesta és una dada que demostra que els propietaris s'estan "adaptant" a la demanda dels llogaters de la ciutat. "Tendeixen a ajustar el preu" apunta la presidenta de l'Observatori, Carme Trilla, que en altres paraules explica, "els lloguers han tocat sostre".

L'estudi annual de l'Observatori apunta, de fet, que el 70% de la oferta de lloguer està per sobre dels mil euros a la capital catalana, però en canvi els llogaters busquen pisos entre els 600 o els 800 euros com a màxim. Uns desajustos del mercat que estarien fent reflexionar els propietaris.

Sobrecàrrega

300.000 persones de l'Àrea Metropolitana paguen un lloguer més alt al que podrien assumir. Són el 43% de llogaters. Unes xifres idèntiques a les de l'any passat. "Són persones que tenen por a ser desnonades", apunta Trilla, que es pregunta com arriben a final de més aquestes famílies, que en alguns casos poden destinar el 70% dels seus ingressos a pagar el lloguer. De fet, segons apunta aquesta estudi, les persones que cobren al voltant de mil euros i volen viure soles els hi costa el mateix comprar un pis que llogar-ne un. Hauran d'invertir el 70% del seu sou a pagar-lo.

Propietaris escampats

Aquest any l'Observatori Metropilità de l'Habitatge ha volgut esbrinar qui són els principals propietaris del parc d'habitatge de Barcelona. Només un 10% dels pisos recauen en grans tenidors: bancs o empreses que tenen més de 70 habitatges cadascún. De fet, el 60% dels pisos de la capital estan en mans de propietaris particulars que lloguen un únic pis.

La presentació de l'estudi annual s'ha fet al curs "Garantir l'accés i la permanència en l'habitatge, dos reptes col·lectius" organitzat pel Consorci Universitat Internacional Menendez Pelayo Barcelona (CUIMPB) - Centre Ernest Lluch.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?