Sociedad
SANT JULIÀ DE LÒRIA

El comú injectarà 300.000 més a Naturlandia pels mals resultats de l'estiu

Un moment de la sessió de consell de comú de Sant Julià de Lòria celebrada aquest dilluns. / M.F. ANA

Sant Julià de Lòria

Més enllà de les aportacions previstes dins el pressupost per a Camprabassa, des del comú de Sant Julià de Lòria preveuen que s'hauran d'aportar 300.000 euros extraordinaris per fer front a “un dèficit inesperat”, tal com ha explicat el cònsol major, Josep Miquel Vila, que ha remarcat que els resultats de l'estiu han estat per sota del que s'esperava, bàsicament pel mal temps del mes d'agost.

Des de l'oposició, Joan Albert Farré ha criticat que aquesta societat és “una gran caixa tancada on no se sap què hi ha dins” i a la qual cada dos o tres mesos veuen que el comú hi va fent inversions. Davant aquesta situació considera que cal que es donin “explicacions al poble”, al voltant d’aquestes aportacions. De manera paral·lela, la corporació continua endavant amb els estudis sobre la viabilitat del ràfting i de la tirolina. De fet, per a aquest darrer projecte es calcula que seran necessaris uns 300.000 euros per a estudis.

D'altra banda, en la sessió de consell de comú celebrada aquest dilluns ha jurat el càrrec la nova interventora, Montserrat Neras.

Farré ha lamentat que no hagin tingut informació sobre el cessament de l’anterior interventor i ha remarcat que calia aquesta informació ja que es tracta d’un “càrrec cabdal ja que fiscalitza i gestiona” els comptes de la corporació comunal. També han alertat del fet que un dels informes del tancament de comptes dels dos primers trimestres de l’any no estiguin signats per l’interventor, a la qual cosa Vila ha restat importància incidint que tot i que “és prudent” que vagin firmats, no són documents dels quals es derivin contractacions.

Pel que fa a aquests tancaments, el conseller de Finances i Administració, Joan Gómez, ha informat que el primer trimestre es va tancar amb un superàvit de 247.546 euros i el segon, amb un dèficit de 63.375 euros, bàsicament perquè els impostos indirectes encara no s’han cobrat. L’endeutament es troba a un 158% del formalitzat i a un 140% del disposats sobre una base del 200%. En aquests dos trimestres les inversions han estat de 270.695 euros per a l’habilitació dels locals per al projecte del ràfting i per a la captació d’aigua de la Peguera.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00