La LlavorLa Llavor
Gastro
LA LLAVOR

El relleu de Ramon Mampel

Ha complit vuit anys al capdavant de la Unió de Llauradors. Marxa satisfet en general i convençut que el futur del camp valencià passa per estimar-nos més

La llavor (03/11/2018)

La llavor (03/11/2018)

29:59

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/004RD010000000348185/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

"Vaig arribar de rebot", així defineix el seu accés a la secretària general de laUnió de Llauradors. Però una vegada allí, ha complit amb la seua funció. Sense deixar la seua casa, obligat a fer molts quilòmetres tots els dies, Ramon Mampel, presumeix d'haver dialogat sempre, sense imposicions, sense etiquetes, i amb l'objectiu de posar en valor la terra. La que ens dóna de menjar.

En el seu llibre de comptes té un "deure i un haver"... I li pesa, sobretot, que la cadena alimentària seguisca tenint un esclavó molt feble: l'agricultor.

I té molt clara la solució: rejovenir el camp, apostar per l'exportació i els grans mercats, o per la proximitat i el valor afegit de la cadena curta... Però siga com siga hem de diferenciar-nos i voler-nos més. Mira, en eixe sentit a França, i no considera negatiu el xovinisme, al contrari, ben portat és el que necessita el camp valencià: recuperar valors i defensar-los.

Ramon Mampel deixa la secretària general de la Unió de Llauradors però no deixa el camp, ni molt menys les seues oliveres (la seua llibertat com li agrada dir). El pròxim dia 11 coneixerem al seu successor.

També en La Llavor

Parlem d'un programa europeu, "Perfect Life", que té com a objectiu gastar menys plaguicides.

I les nostres seccions habituals...

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00