Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

"Aquest Manchester City no existiria si hagués complert el Fair Play Financer"

Amb el periodista de Der Spiegel Christoph Winterbach, analitzem les informacions desvelades per Football Leaks sobre la cara més fosca del futbol: "Cap club ni cap persona ens ha dit que ens demandarà"

()

"Aquest Manchester City no existiria si hagués complert el Fair Play Financer", així de contundent es mostra el periodista de Der Spiegel, Christoph Winterbach, amb qui hem parlat al 'Què t'hi jugues!'. Amb ell hem analitzat les informacions que el seu diari i 14 organitzacions europees més, han publicat en els darrers dies sobre la cara més fosca i corrupta del futbol.

Un dels principals damnificats d'aquesta recerca és l'actual president de la FIFA, Gianni Infantino. Segons les informacions de Der Spiegel, quan Infantino era secretari general de la UEFA, va obstuir, en secret, la feina dels organismes que presidia. Va boicotejar la investigació que la UEFA feia a PSG i Manchester City, als qui va ajudar a saltar-se les normes del Fair Play Financer.

Segons aquestes investigacions, el PSG i el Manchester City han violat durant els últims set anys el Fair Play Financer, i han rebut un tracte diferencial per part de la UEFA i d'Infantino. Infantino, de fet, es reunia en secret amb els dirigents de PSG i City, i els hi facilitava informació confidencial sobre la UEFA. Winterbach ens reconeix que als correus que ells han interceptat, es demostra com el PSG no volia sotmetre's al control de la comissió que estudiava els números dels clubs. Ells sempre volien parlar amb Infantino i Michel Platini, ex president de la UEFA.

Un altre dels equips que surt equitxat a la investigació de Football Leaks és el Manchester City. Un City que, segons Der Spiegel, no seria el club que és avui si hagués hagut de complir el FFP. Un City que porta anys de amagant injeccions de diners i pagaments en secret. Avui mateix Der Spiegel ha publicat que el xeic Sheikh Mansour (propietari del City), i els patrocinadors que té el club d'Abu Dhabi han invertit en l'entitat dos mil milions d'euros en deu anys. És a dir, uns 200 milions d'euros l'any que són addicionals als ingressos que té el City per drets televisius, marketing, etc. 

De fet, Der Spiegel ha publicat que el dia que Roberto Mancini signa pel City, va signar dos contractes: un amb el City, i un altre com a assessor del Al Jazira Sports and Cultural Club. Casualment, darrere de les dues entitats hi havia el xeic Sheikh Mansour. Amb el City, Mancini guanyava 1,6 milions d'euros anuals més bonus. Amb l'Al Jazira, guanyava 2 milions d'euros, i els pagaments es feien a través d'una societat offshore de les illes Maurici. Der Spiegel ha contactat amb Mancini però no ha volgut fer declaracions. El Manchester City es remet a una única frase per desmentir totes les informacions: "És una estratègia organitzada per fer mal a la reputació del club". Però malgrat tot el que s'ha publicat, ens admet Christoph Winterbach que Der Spiegel no ha rebut a dia d'avui cap demanda.

Encara queda pendent per publicar un positiu per dopatge d'un futbolista que ha guanyat en més d'una ocasió la Champions, i casos d'evasió fiscal de gegant de la Premier.

Aquest és el resultat de la feina de 80 periodistes, durant 8 mesos, analitzant més de 70 milions de documents provinent de Football Leaks. I ho fan amb aquest lema: "Volem tirar de la cortina del món del futbol. Perquè potser quan aneu a l'estadi aquest cap de setmana o mireu un partit per televisió, us ho mireu des d'una altra perspectiva".

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?