Miércoles, 02 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años

Dues de cada 10 universitàries ha patit violència psicològica de la parella

Són les primeres conclusions d'un estudi pioner sobre violència en parelles joves, fet per la Universitat Oberta, que ha entrevistat a més de 500 universitaris catalans al que ha tingut accés SER Catalunya.

Dues de cada 10 universitàries ha patit violència psicològica de la parella

Getty Images

L'enquesta s'ha fet a 531 universitaris, la majoria estudiants de l'Autònoma i la de Lleida, que tenen entre 18 i 25 anys. Un 17% de noies expliquen que els seus nòvios les han insultat, amenaçat, humiliat o degradat, una dada que es rebaixa al 8,2% en els cas dels nois. Pel que fa les agressions, el 5% de noies reconeixen haver-ne estat víctima, una la situació que afecta un de cada 33 nois.

Però la dada que més crida l'atenció als investigadors és que un 20% d'universitaris expliquen que en les seves parelles s'han maltractat mútuament. Josep Maria Tamarit coordinador de l'estudi i president de la societat catalana de victimologia explica que els preocupa el concepte del "joc rude" entre les parelles, molt relacionat amb la manera com es relacionen els adolescents. "Es poden donar situacions de maltractaments" diu Tamarit, que demana "polítiques de prevenció perquè aquestes conductes vagin a més".

L'estudi apunta també que les víctimes d'aquestes agressions a la parella ja ho han estat de petits. Un 5% amb abusos sexuals i un 8% han vist com els pares maltractaven les seves mares. Un fet que els porta a afirmar que els joves que han explicat aquestes situacions tenen una prevalença d'entre 3,5 i 5 de ser víctimes de violència a la parella.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?