Sociedad
INNOVACIÓ

La jornada InnTec reivindica el paper de les dones en la tecnologia

La presidenta d'Hispasat i la ministra de Medi Ambient inauguren la tercera edició

Elena Pisonero, presidenta d'Hispasat, pronunciant la conferència inaugural de la tercera edició d'InnTec. / Actua

Andorra la Vella

La tercera edició d'Inntec ha reivindicat el paper de les dones en la tecnologia.

La presidenta d'Hispasat,  Elena Pisonero, ha obert la jornada juntament amb la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, qui ha reafirmat l’aposta per la innovació com a element de competitivitat. Elena Pisonero ha assegurat, per la seva part, que la revolució tecnològica en què estem immersos necessita més valors humans i unes empreses més ètiques.

Posteriorment, Sergio Colado, de Nechi Group, ha parlat sobre 'la dona en la revolució 4.0' afirmant que cal comptar més amb elles. Un repte que requereix d'un canvi cultural profund, amb polítiques de gènere als estudis primaris, secundaris i superiors perquè acabi arribant al mercat de treball.

Es tracta d’eliminar les barreres d’accés als estudis industrials o de tipus tecnològics que té la societat masclista. A Espanya, el 54% del total de persones que cursen estudis universitaris són dones, però en camps com l’arquitectura o les enginyeries la presència masculina és de gairebé un 75%.

Altres ponències han tingut com a protagonistes l'arquitectura enfocada a la salut, la marca Andorra i la intel·ligència artificial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00