Últimas noticias Hemeroteca

2019: l'any de la transparència en les normatives de qualitat?

Al fil de l'actualització de les normatives de qualitat per a l'oli, les conserves vegetals i la mel, AINIA considera que hauria d'arribar també un enduriment dels controls fitosanitaris

Transparència i sostenibilitat són els eixos de les noves normatives de qualitat que canvien enguany i que són les referides a l'oli d'oliva, els olis vegetals, la mel, les conserves vegetals, les creïlles fregides i productes d'aperitiu. També per a caldos, consomés i sopes. En La Llavor hem volgut centrar-nos en els detalls de dos de les actualitzacions: la de l'oli d'oliva i la de la mel.

José María Ferrer és el responsable de Dret Alimentari del centre tecnològic AINIA i ens ha explicat per on van els canvis. Bàsicament, i en el cas de l'oli d'oliva, l'adequació de la normativa és més que urgent: l'actual data de 1983. La nova vol millorar la traçabilitat, millorar la regulació dels olis de llavors i els d'oliva i millores també en la informació que s'oferisca en l'etiquetatge.

A això s'afegirà l'adequació de la normativa per a les conserves vegetals amb tres eixos fonamentals: simplificar els productes i la seua forma de presentar-los; més informació sobre els processos d'elaboració i més informació sobre les intoleràncies.

En definitiva, explica Ferrer, s'aposta per la transparència. Per això considera clau que això es faça extensiu als controls fitosanitaris en frontera. En eixe sentit, recorda que el proper mes de desembre entrarà en vigor el nou reglament de la Unió Europea en matèria d'aliments i augura que en eixe marc arribaran canvis en matèria de controls fitosanitaris també centrades en una major transparència.

Menció a banda mereix el cas de la mel. La Comunitat Valenciana veu com les seues mels perden lloc en el mercat arraconades per mescles asiàtiques que a vegades ni tan sols són mel. En l'actualització de la normativa de qualitat per a aquest producte, un dels canvis busca precisament augmentar la informació sobre la procedència de la mel.

A més, en La Llavor

El secretari autonòmic, Fran Quesada, a l'espera de les dades definitives sobre el nou pla per a la recollida i posterior reutilització de la palla de l'arròs i evitar la seua crema, es mostra optimista amb els resultats. Al temps considera adequada tant la denúncia com la investigació que realitzarà la Unió Europea sobre les emissions contaminants d'eixa crema.

I recuperem les nostres seccions habituals.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?