Sociedad
DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER

Esport per tornar a somriure

Avui, 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, parlem sobre com l'esport ajuda a prevenir i a superar aquesta malaltia

Tere Godall als estudis de Ràdio Reus / Jordi Cartañá

Ens va molt bé per agafar força, per la mobilitat i també psicològicament

20:46

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/038RD010000000058239/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Reus

S'espera que, només en aquest 2019, es diagnostiquin més de 275.000 nous casos de càncer a l'Estat Espanyol. El càncer és una malaltia que ens toca a tothom de ben a prop i que entre tots, hem de lluitar per reduir, com a mínim, les probabilitats de patir-la. És per això, que avui, 4 de febrer, Dia Mundial contra el Càncer, hem volgut parlar d'un dels factors clau en la prevenció i la cura d'aquesta malaltia: l'esport.

Tere Godall, infermera, ens explica el seu cas. La Tere ha superat un càncer de mama diagnosticat l'any 2011, una malaltia que li va provocar un canvi de mentalitat. Des de llavors, realitza activitat física assíduament, en part gràcies a les activitats que organitza la Lliga Contra el Càncer. Unes activitats que no només serveixen per a millorar l'estat físic, sinó l'estat psicològic del pacient. Ens explica que, entre els participants, es creen vincles afectius que ajuden a passar un procés difícil com aquest.

Laia Claveria, entrenadora i fisioterapeuta especialitzada en Exercici Físic i Salut, és l'encarregada de dur a terme aquestes sessions d'activitat física. Uns exercicis que s'adapten a cada persona, segons les seves necessitats i limitacions, facilitant la incorporació de tothom a aquests grups que habitualment es troben al Centre Cívic del Carme de Reus. En David Ortega, director de la Lliga Contra el Càncer a les comarques de Tarragona i Terres de l'Ebre, ens explica també que una de les modalitats que s'ha revelat de gran utilitat en les dones a qui els han extirpat els ganglis limfàtics és el tir amb arc.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00