Últimas noticias Hemeroteca

Jueves, 17 de Octubre de 2019

Otras localidades

Aigua estancada

El president dels regants de la Comunitat, que acaba mandat al maig, repassa la legislatura i el seu mandat

José Antonio Andújar fa un paral·lelisme entre la crisi citrícola i la situació hídrica en la Comunitat Valenciana i a Espanya. Els citricultors no s'uneixen i ho estan pagant. La falta d'unió resta força i presència. Com en els cítrics, eixa desunió es paga quedant fora de les agendes.

I cita Benaixeve i embassaments de Castelló fets des de fa 20 anys i que es poden utilitzar. I això malgrat els seus desvetlaments. Andújar conclou mandat al maig, el segon i últim ja, i quan tira la vista arrere lamenta que eixe tipus de coses queden per fer quan ell, precisament, si pot presumir d'alguna cosa és d'haver aconseguit, mitjançant la unió dels regants, posar l'aigua en l'agenda política valenciana i en l'agenda política espanyola. Ara li toca al següent seguir per eixa senda per a aconseguir tot el que faltava..

La legislatura ha acabat sense el promés "Pacte de l'Aigua" que Andújar insisteix que no només és possible sinó que sols té un camí: els transvasaments entre conques. I entre tots eixos transvasaments el més anhelat seria el de l'Ebre al qual, assegura Andújar, obri la porta ja fins a la Fundació Nova Cultura de l'Aigua.

A més, en La Llavor, parlem d'apicultura. Cuinarem en El Rebost i provarem un bon vi pensant en com afecta al camp valencià l'avançament electoral.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?