Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 14 de Octubre de 2019

Otras localidades

Fideuà de gamba ratllada, carxofes i bolets

Aquesta setmana no hem escatimat en la nostra secció del Rebost de La Llavor. Hem preparat una fideuà que lleva el sentit, amb potència i intensitat. El contrast de sabors del marisc amb les verdures és sublim amb diferents textures. Val la pena que la tasteu.

Fideuà de gamba ratllada, carxofes i bolets

Santiago Hernández

INGREDIENTS (per a 4 persones)

Per al caldo: crancs, galeres, ossos de rap

Per a la fideuà:

8-10 unitats de gamba ratllada mitjana
2 calamars patagònics grans
2 carxofes
200 g de bolets
1 c pebre roig dolç
oli
sal
safrà
100g per persona de fideus núm. 2

Santiago Hernández

Recepta

Posem l'oli a una paella de 50 o 60 cm. de diàmetre (la grandària depén del nombre de comensals). Un got d'oli per a 6 persones aproximadament. Encenem el foc del centre i a poc a poc anem cuinant els ingredients. Primer marquem en la paella les gambes ratllades. Les reservem per al final. Seguim amb el calamar patagònic, les carxofes i els bolets.

Es pot comprovar que el marisc va soltant la substància i l'oli va adquirint un color més fosc. A continuació sofregim la tomaca natural triturada o ratllada (200 grams). Quan estiga ben sofregit n'afegim una culleradeta de pebre roig dolç i el fideu fi del número 2 (entre 100 i 125 grams per persona). Removem el fideu amb el calamar i la carxofa i els bolets per a que s'impregnen del seu sabor i es torren una miqueta els fideus.

A continuació n'afegim el caldo ja calent. La proporció que jo utilitze és del doble de caldo que de fideu, així que en un recipient el pots mesurar i tindre'l preparat. N'afegim el safrà i rectifiquem de sal. N'afegim les gambes per a que s'acaben de coure.

La cocció ve a durar uns deu minuts. És important que siga amb alegria (foc intens) sobretot al principi, i a poc a poc anem regulant la intensitat del foc fins que el caldo s'evapore totalment en el temps que hem estimat. Al final se li dona un colp de foc per a que el fideu s'agarre una miqueta sense que es creme.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?