Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 15 de Octubre de 2019

Otras localidades

Espot iniciarà la setmana vinent els contactes per garantir la governabilitat

El guanyador de les eleccions prefereix governar en solitari i pactar puntualment amb tots o alguns dels grups

Xavier Espot té previst iniciar la setmana vinent els primers contactes amb els caps de llista escollits per intentar assegurar la governabilitat del país.

L'endemà de les eleccions, el candidat a cap de Govern demòcrata ha passat pel programa Aquí Cuní de SER Catalunya on ha explicat que es prendrà una dies de descans després de la campanya tanintensa i que la setmana vinent es posarà mans a l'obra per començar a buscar aliats després de perdre la majoria absoluta dels darrers vuit anys.

Assegura que "no es tracta només de pactar la investidura sinó també lleis tant importants per assegurar l'estabilitat com són els pressupostos". Per aquest motiu, ha reiterat que ell és "una persona amb un tarannà de consens". Sobre el que més li ha sorprès dels resultats de diumenge, té clar que "la derrota a la circumpscripció parrioqual d'Escaldes-Engordany no l'esperàvem".

Espot ha reconegut que els ha pogut afectar el desgast d'algunes de les reformes que s'han implementat durant aquests anys com l'obertura econòmica al capital estranger i que per alguns professionals liberals està costant de pair. L'intercanvi automàtic d'informació fiscal o la Llei de funció pública han estat d'altres mesures que han desgastat l'executiu taronja.

D'altra banda, també ha parlat de les negociacions amb la Unió Europea pel que fa a l'acord d'associació. Ha reconegut que durant aquesta passada legislatura ha mancat pedagogia amb la resta de grups polítics i els ciutadans.

El demòcrata ha volgut deixar clar que només s'ha negociat la lliure circulació de mercaderies i el marc institucional.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?