Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 25 de Agosto de 2019

Otras localidades

Gadeso pronostica un nou triomf de les esquerres al Consell

Antoni Tarabini creu que la seva projecció al Parlament de Menorca serà molt igual a la del Consell amb PSOE (4), Unides Podem (2), Més (2), Ciudadanos (2-3) i PP (2-3)

Des de la Fundació Gadeso s'espera que el resultat al Consell sigui molt semblant al del Parlament. /

El bloc de centre-esquerra es farà amb el poder al Parlament balear i al Consell de Menorca a les eleccions d’aquest diumenge. Així ho pronostica la Fundació Gadeso en la seva anàlisi de projecció de vot. En el cas de Menorca, el centre d’estudis preveu que els blocs de dretes i esquerres mantinguin el seu numero tot i que amb canvis a la repartició d’escons.

Antoni Tarabini, president de Fundació Gadeso explica que el seu pronòstic de vots de Menorca al Parlament serà molt semblant al del Consell. 4 actes pel PSOE, que en guanyaria una, dues per Unides Podem i dues per Més per Menorca que en perdria una. Pel que fa a la dreta Ciudadanos i PP tenen dos escons assegurats i un d’ells es farà amb un tercer. Aquí la possibilitat d’un 'sorpasso' és ben real ja que Ciudadanos mai havia estat al Consell i ara pot superar al PP.

Segons Antoni Tarabini això vindria marcat perque en el cas de la formació taronja pessa més la marca que no pas els candidats malgrat ser uns comicis locals.

Aquesta possibilitat malgrat la poca coneixença que te l’electorat dels candidats taronges sobta ja que una norma bàsica de sociologia política és que a les eleccions, contra més locals, més pesa la figura del candidat que no pas la marca. Antoni Tarabini explica que aquesta aparent contradicció obeeix a la poca valoració social que tenen els caps de llista la qual cosa fa que la gent es fixi llavors més en les marques.

Pel que fa a nivell de la cambra balear es preveu el mateix repartiment d’escons segons el bloc, però amb diferències importants segons els partits. PSIB PSOE guanyaria per primer cop amb una forquilla de 17-18. Unides Podem i la suma de Més per Mallorca i més per Menorca tindrien 7-8 i Gent per Formentera aconseguiria el seu escó. Això dona un global de 33-37 quan la majoria absoluta és de 30. A la dreta ens trobem un PP que passa dels 20 actuals a una forquilla de 14-15, Ciudadanos creix de 2 a entre 8 i 10. El PI es queda amb els tres que té, però en pot perdre un i VOX entra a la cambra amb 2-3 escons. La gran conclusió és que , per primer cop a la història les esquerres podrien repetir govern.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?