Sociedad
Cáritas Diocesana

Càritas Menorca atén manco gent però detecta una cronificació de la pobresa a l'Illa

Un 37% de les persones atesses porta més de tres anys rebent ajudes perque no pot escapar de l'exclusió social

Càritas va atendre el 2018 manco gent que el 2017 però veu com la pobresa es cronifica a l'Illa. / Jordi Ribera

Mahón

Càritas va atendre l'any passat a un total de 1.439 persones a Menorca, una xifra que suposa un descens del 16 per cent en relació a les persones ateses l'any 2017, segons es desprèn de la memòria de l'entitat presentada aquest dijous a l'illa .

No obstant això, el document també detecta l'increment del nombre d'intervencions que s'han dut a terme el que, segons Càritas, constata la tendència dels últims anys de cronificació de la pobresa 'que obliga a una atenció més intensa i que s'allarga més en el temps '. El perfil mitjà de les persones ateses és una dona espanyola de mitjana edat amb fills, en família o sola, i sense feina. Des de Càritas es calcula que un 37% de les persones que reben ajudes porten tres anys o més en aquesta situació perque no poden normalitzar la seva vida.

Des de Càritas han assenyalat que ha disminuït el nombre de llars amb fills i monoparentals i, per contra, han augmentat les llars amb persones sense relació de parentiu o amb altres tipus de relació de parentiu.

En relació a la procedència de les persones ateses, han posat l'accent en l'augment de persones de procedència llatinoamericana i de països àrabs, moltes d'elles en situació administrativa irregular, procedents de zones de conflicte i en tràmit de petició d'asil.

Càritas ha acollit a 368 persones gràcies al programa de primera acollida, que suposa la primera passada d'atenció i acompanyament de les persones que s'adrecen per primera vegada a l'entitat.

A més, 689 persones en situació o risc d'exclusió social van arribar a Càritas en el marc del programa d'atenció primera i intervenció familiar. Les demandes són principalment per cobrir les necessitats bàsiques.

En relació al servei d'aliments, entre totes les poblacions de l'illa, s'han atès a 621 famílies, que representen un total de 1.508 persones, entre adults i nens.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00