Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 17 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Més de 1.600 llamps i múltiples incidències marquen el pas de la 'gota freda' per Menorca

Innundacions de soterranis i locals, caiguda d'arbres i rescat d'embarcacions a la deriva, les principals incidències

L’arribada aquest dimarts de la DANA o ‘gota freda’, va deixar diverses incidències a l’illa de Menorca.

El dia començava ja amb el tancament del port de Ciutadella i l’obligatori desviament dels vaixells a Maó, amb el conseqüent retard. També el trànsit aeri es va veure afectat. Un vol entre Berlín i Menorca va haver de ser derivat a Mallorca i la regulació dels vols degut a la forta tempesta va provocar retard generalitzats.

L’arribada de la tempesta elèctrica provocava també un incendi a la zona de Cavalleria i deixava, només fins a les 5h del capvespre, un total de més de 1.600 llamps sobre l’illa.

Les actuacions més importants dutes a terme pels bombers van ser sobretot en soterrani i locals comercials que van patir inundacions, a més de la retirada d’arbrers caiguts i el rescat d’embarcacions a la deriva. També es va haver d’actuar en la zona d’accés el centre de salut del Canal Salat, a Ciutadella, que havia quedat negat per l’abundant pluja.

A falta encara del recompte de les pluges d’aquest vespre, a l’aeroport a les 19h del capvespre d’ahir s’havien recollit fins a 53 litres per metre quadrat o 44 a Ciutadella, amb un concentració en el moment més intens de 15 litres en només 10 minuts.

 

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?