Sociedad
MEDI AMBIENT

Foc creuat entre Nova Eucària i el govern local pel trasllat dels porcs vietnamites

L'entitat denuncia que els animals s'han traslladat a un centre sense permisos del Vendrell.

L'ajuntament i la Generalitat diuen que era una situació d'emergència.

ACN

Tarragona

Deu dies després que els animals hagin estat traslladats al refugi La Bassa del Vendrell, l'ONG Nova Eucària sosté que no es compleixen les mesures sanitàries, que no està garantit que no s'escapin i que abans de l'arribada d'aquests porcs, el centre ja n'acollia un centenar que, a més, no estan castrats.

Una altra preocupació de l’entitat és que l'ajuntament va afirmar que el destí final dels porcs seria en cases de particulars, malgrat que el porc vietnamita està considerat una espècie invasora i per tant, se'n prohibeix la seva adopció.

Els antecedents

Nova Eucària és l'entitat que va proposar construïr un tancat al mateix parc de la muntanyeta en comptes de traslladar els porcs. Amb el canvi de govern després de les eleccions municipals, el nou executiu d'ERC i els comuns va optar per canviar el projecte. Carla Aguilar, la regidora de Benestar Animal, creu que el malestar ve precisament per no acatar el que havien decidit PSC i nova Eucària amb anterioritat.

La versió de la Generalitat

Fonts del departament d'Agricultura, per la seva banda, asseguren que els Agents Rurals han aixecat acta diverses ocasions contra el centre del Vendrell, però subratllen que es tracta d'una qüestió “purament administrativa” i, en la mateixa línia que Aguilar, defensen que davant la situació d'emergència dels porcs, van optar per aquesta via.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00