Sociedad
Transporte aéreo

Madrid obligarà per llei que la gent no s'identifiqui com a resident fins al final de la compra d'un bitllet online

El Ministeri de Foment garanteix que es mantindrà el 75% del descompte de resident com fins ara

Marc Pons i Pedro Saura van assolir importants acords en matèria de transport. / CAIB

Mahón

El secretari d'Estat de Transports, Pedro Saura,  garanteix al conseller Marc Pons que des del Govern de l'Estat s'aprovarà per llei l'obligació d'incloure la condició de resident al final de la compra i que aquesta serà una de les primeres mesures que s'adoptin per evitar l'increment del cost dels passatges. Així es va anunciar a la reunió que van mantenir saura i Pons a la seu del Ministeri de Foment. Saura també va assegurar que no hi haurà cap canvi en l'aplicació del 75% als residents.

El conseller de Mobilitat, Marc Pons, espera que això evitarà  que les companyies aèries s'aprofitin amb el descompte del 75% de resident.

A la reunió, el Govern de l'Estat va garantir al conseller que no hi ha cap intenció d'introduir cap canvi en la bonificació del 75% i va reiterar la seva aplicació universal als ciutadans residents a les Illes Balears en els seus trasllats entre les illes i amb la península.

El conseller va demanar que s'adoptin mesures que evitin comportaments anòmals de les companyies, com ara l'exigència de què la condició de resident a l'hora de comprar els bitllets en línia es faci constar sempre al final i no al principi perquè així no hi pugui haver dos preus.

El conseller també va reclamar al secretari d'Estat que s'activi l'Observatori de preus així com el resultat d'un informe sobre el comportament de les aerolínies en matèria de preus que havia de fer la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC). El secretari d'Estat va assegurar que aquesta informació es compartirà tot just es tinguin els resultats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00