Sociedad
Energías renovables

Es signa l'acord per desenvolupar el parc de Son Salomó

Les obres començaran després de l'estiu i podria produir electricitat a partir del segon trimestre de 2021

Planol de com queda, definitivament, l'ampliació de Son Salomó. / CIMe.

Mahón

L’acord sobre Son Salomó per permetre la construcció del parc fotovoltaic a Ciutadella ja està signat. A les 12 ha entrat a la Comisisó de Patrimoni per a la seva ratificació. Aquest pacte redueix l’ampliació de la zona de plaques de les 170 hectàrees originals a 68. No es podrà estendre cap a la zona nord a l’anomenat polígon tres. Malgrat tot la potència de generació es mantindrà devora els 50 megawatts.

Ceconat, l’empresa que impulsa el parc, accepta aquesta reducció i promet restaurar les construccions etnològiques de la zona en un termini de 8 anys. El Consell es farà càrrec de les que hi ha al polígon 3 i, a més farà una plataforma elevada per facilitar la visibilitat d ela zona paisatgística de Punta Nati.

Per la seva part, la Societat Històrico Arqueològica Martí Bella registrarà una modificació de la delimitació del BIC que afecta a Punta Nati que anul·la l'anterior per fer decaure els expedients oberts.

El representant de Ceconat, Luis Renedo, explica que les obres començaran després de l'estiu. Duraran entre vuit i nou mesos. Però també s'ha de coordinar l'actuació que han de fer altres institucions com Red Eléctrica de España que ha de distribuir l'electricitat produïda.  Es calcula que la planta estarà funcionant al segon trimestre de 2021.

Renedo afirma que la inversió total serà de 40 milions d’euros per construir un parc que ha de generar el 20% de tota l’energia elèctrica de l’illa quan estigui en funcionament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00