Directo

CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba un plan para indemnizar a las víctimas de abusos sexuales en la Iglesia cuyos casos estén prescritos

Sociedad
Urbanismo

Medi Ambient aprova la segona fase de les obres al port de Fornells

Inclouen una protecció especial per a la posidònia i una millora del sanejament pel poblat de pescadors

Fornells tindrà novetats en la protecció de la posidònia gràcies a la segona fase de les obres de millora del port. / Jordi Ribera

Mahón

Amb les obres de millora del port de Fornells també es delimitarà i prohibirà la navegació en la part més superficial de l’escull-barrera de posidònia mitjançant balises. També es crearan canals d’accés als pantalans de temporada per tal d’evitar l'impacte de les hèlixs de les embarcacions en l'escull. Aquesta és una mesura pionera donat que és la primera vegada que es delimita la navegació dins de les aigües gestionades per Ports IB per tal de preservar la posidònia.

Ports IB finançarà la instal·lació de 77 boies ecològiques creant nous camps de boies tant dins com fora de la badia de Fornells, i es farà càrrec del cost de la vigilància del fondejos dins zones protegides.

Aquestes son les principals prescripcions a que va incloure la Comissió de Medi Ambient en aprovar la segona fase de les obres a Fornells valorades en 7,8 milions d’euros.

Aquesta actuació inclou la millora de l'estructura i de les condicions d'abric del port, la rehabilitació del moll de la dàrsena, el soterrament del dipòsit de combustible de la benzinera, la unificació de volums existents davant al varador en un únic edifici al que es traslladaran les oficines de Ports de les Illes Balears i la renovació de paviments i xarxes de servei tant portuàries com municipals, entre elles les de sanejament.

La següent passa administrativa serà la redacció del projecte d’execució per tal d´obtenir l’aprovació del Servei de Planificació de la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat. Aquesta darrera aprovació serà la que donarà llum verda a la licitació de les obres, que s’estima puguin començar en el quart trimestre del 2020.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00