Sociedad
Coronavirus Covid-19

El Govern posa en marxa les restriccions pels viatges

Es prendrà la temperatura a qui arribi en avió i els transportistes hauran de viatjar en vaixell en cabines individuals

Es controlarà al màxim els viatges dels camioners que transportin mercaderies. / APB

Mahón

El Consell de Govern s'ha reunit avui en sesssió extraordinària per aprovar una sèrie de mesures destinades a pal·liar els efectes que implica la situació d'estat d'alarma a les Illes Balears. A més, també ha aprovat una declaració institucional per tal d'agraïr a la ciutadania de les Illes Balears els esforços que estan fent durant aquests dies en què dura aquesta situació excepcional d'emergència.

Tal com ha informat la portaveu de l'executiu, Pilar Costa, que ha comparegut per streaming des de la seu del Consell Insular d'Eivissa, s'ha aprovat un acord per establir les mesures d'especial protecció que les autoritats sanitàries hauran de dur a terme als ports i aeroports de les Illes Balears mentre duri l'estat d'alarma i per tal de contenir la propagació del virus COVID-19.

En primer lloc, s’estableix la restricció absoluta de l'entrada i sortida als ports i aeroports de les Illes Balears de totes les persones que no acreditin documentalment que han de realitzar un dels trajectes permesos, d’acord amb allò establert a l’Ordre Ministerial que dicta la tancada dels ports i aeroports illencs. Aquesta prohibició no afecta a les persones que hagin de prestar serveis laborals a les instal·lacions afectades.

En segon lloc, estableix que als aeroports i ports de Mallorca, Menorca, Eivissa i La Savina és disposarà personal de la conselleria de Salut i Consum per assistir als passatgers que hi arribin o que en surtin en qualsevol trajecte autoritzat per tal de valorar el seu estat de salut i fer les recomanacions pertinents.

En tercer lloc, les companyies aèries estaran obligades a facilitar als passatgers un fulletó informatiu de mesures a adoptar davant el possible contagi del COVID-19. A més, faran una enquesta als passatgers, que s'haurà d’entregar als agents responsables del control de seguretat. En aquesta enquesta hi hauran de figurar les dades personals i domicili del passatger, així com el motiu del seu viatge.

Pel que fa al transport de mercaderies, els conductors dels caps tractors de la mercaderia que embarquin des del port d’origen fins a la destinació final sense solució de continuïtat hauran de viatjar durant tota la travessia en la seva cabina individual assignada, la qual també també serà degudament desinfectada.

Finalment, aquestes conductors rebran manutenció subministrada per la naviliera. A més, l’accés a la cabina i el desembarcament al port de destí és farà respectant les mesures assignades per les autoritats sanitàries.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00