La LlavorLa Llavor
Gastro
La Llavor

El coronavirus afona al sector pesquer

La venda de peix fresc cau, això unit al tancament de l'hostaleria i a la duresa de la normativa sanitària deixa els pescadors de la Comunitat amb l'aigua al coll

La llavor (11/04/2020)

La llavor (11/04/2020)

30:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1586585722675/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Valencia

Roger Llanes és el director general d'agricultura, ramaderia i pesca, i ha explicat en La Llavor que la crisi de la COVID-19 ha suposat un colp duríssim per al sector pesquer. La segona flota en importància del Mediterrani, per darrere de la catalana, és bàsicament costaner. Amb vaixells molt xicotets en els que complir l'estricte protocol sanitari és pràcticament impossible. Això ja ha deixat a molts barcos amarrats sense poder eixir a pescar.

A això s'uneix la resposta del mercat, “molt desigual”, explica Llanes, que li ha donat l'esquena al peix fresc. A més, un dels principals mercats de la pesca artesanal d'ací és la restauració, que està tancada per complet. Això ha deixat sense eixida els productes de major valor afegit.

Per això, i com ja feia ací en La Llavor la consellera Mireia Mollà la setmana passada, Llanes demana als consumidors que no canviem els nostres costums i que comprem peix fresc per a intentar pal·liar, en part almenys, el forat que el coronavirus ha provocat en la línia de flotació del sector pesquer de la Comunitat.

La conselleria, explica Llanes, de la mà del Ministeri i també de la Unió Europea, ja treballa en ajudes en dos vies: la dels ERTO per als qui pel protocol sanitari han hagut de deixar de pescar, i la de les ajudes econòmiques, una línia d'ajudes centrades també en el cessament d'activitat que encara estan perfilant.

La situació és similar en bona part del sector ramader de la Comunitat per al qual també es preparen ajudes específiques, ha explicat Llanes, que diferencia entre la carn blanca de porc i d'aus, que s'han beneficiat de la crisi perquè el consumidor s'ha bolcat en eixos productes. No obstant això, ha donat l'esquena a uns altres, com l'oví, el caprí i el boví de carn, que sense hostaleria no troben eixida als seus productes.

A més, en La Llavor, parlem de vi i aprenem a fer mandonguilles d’abadejo, un plat típic de la Setmana Santa.

Juan Magraner

Juan Magraner

Editor 'Hoy por Hoy Matinal Comunitat Valenciana' y director del programa agroalimentario de 'La Llavor'....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00