Sociedad
Bancos sangre

Ja es pot tornar a donar sang

Cal concertar cita prèvia a Maó a partir de dimarts 14 de maig i a Ciutadella des de dijous 19

Ja es pot tornar a donar sang després del periode d'alarma que hem viscut. / Pixabay.

Mahón

Aquest, dijous 14 de maig, es podrà donar sang per primera vegada a Maó des del començament de l'estat d'alarma. Dimarts, 19 de maig, també es podrà fer a Ciutadella al Pavelló municipal. Però hi ha novetats.

Només es podrà donar sang amb cita prèvia confirmada. Aquesta mesura permet controlar que no hi hagi aglomeracions i garantir la distància de seguretat entre donants. També serveix per programar la quantitat de donacions necessàries per atendre correctament als pacients.

En arribar al punt de donació hi ha noves recomanacions de seguretat que cal seguir: retirada de guants, rentat de mans i ús de mascareta. Les sales de donació són espais COVID-segurs. Els materials que s'utilitzen són, com sempre, estèrils i d'un únic ús. Els professionals sanitaris extremen encara més les mesures d'higiene i de seguretat. Si en arribar hi ha més persones de les recomanades, per garantir la distància de seguretat d'entre 1 i 2 metres, se li pot demanar que esperi fora fins que sigui adequat tornar a entrar.

Cal recordar que el virus SARS-CoV-2 no es transmet ni per donació ni per transfusió, no afecta la sang. Per això, el Banc de Sang no porta a terme la prova del coronavirus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00