Sociedad

Les obres per modificar l'esquema de vies de Sants comencen l'1 de juny

Aquesta actuació permetrà millorar la gestió dels trens de Rodalies, especialment dels que circulen pel túnel de la plaça de Catalunya

La remodlació de l'esquema de vies permetrà millorar la gestió dels trens de Rodalies, especialment dels que circulen pel túnel de la Plaça de Catalunya / Eduardo Navarro Cadena SER

Barcelona

Les obres per modificar l’esquema de vies de l’estació de Sants començaran finalment l’1 de juny. És una actuació que permetrà millorar la gestió dels trens de Rodalies, especialment dels que circulen pel túnel de la Plaça de Catalunya. Els treballs obligaran a desviar trens i provocarà també talls de circulació, segons ha explicat avui l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries.

Aquesta actuació es fa per incrementar el número de vies que poden utilitzar els trens del túnel de la Plaça de Catalunya. Actualment hi ha 6 vies d'ample convencional per al túnel de Passeig de Gràcia i només dos per al de Catalunya, tot i que per aquest últim passen cada dia un centenar de trens més que per l'altre. Quan les obres acabin hi haurà 4 vies per a cadascun dels túnels, per això el projecte es coneix com el 4+4. Amb més vies disponibles a Sants els trens de Catalunya no s'hauran d'aturar a l'entrada de l'estació esperant a que marxi el tren anterior, sinó que podran estacionar i els viatgers podran pujar i baixar guanyant així comoditat i una mica de temps. A més, si hi ha alguna incidència en un dels combois l’afectació sobre la resta de circulacions serà menor.

Els treballs de la primera fase començaran l'1 de juny i s’allargaran fins al 31 d'agost. La idea és treballar de nit per minimitzar les afectacions al servei. Fins a meitat del mes de juliol, els tres últims trens del dia que habitualment circulen per passeig de Gràcia seran desviats per Catalunya. I a partir de la segona quinzena de juliol hi haurà també talls de circulació que Adif encara no ha detallat.

El cost d’aquesta obra és de gairebé 9 milions d’euros. Els treballs es van adjudicar a primers de l’any 2018, però el projecte ha patit retards per diferents motius. Primer perquè era una actuació que anava lligada a la posada en marxa de la variant de Vandellòs i aquesta infraestructura s’ha posat en marxa a primers d’aquest any. Abans de la crisi de la Covid 19 la previsió era que comencessin les obres al mes de d’abril. Finalment es farà l’1 de juny.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00