Sociedad
Coronavirus Covid-19

El turisme de proximitat és la única esperança per salvar els mobles a l'agost

Només un 50% dels hotels de la Costa Daurada estan plens, amb una ocupació que frega el 50%, mentre que en anys anteriors per aquestes dates fregava el 90%.

Pla general d'una família holandesa conversant asseguts a la seva parcel·la al càmping Clarà de Torredembarra. / ACN

Tarragona

El sector turístic de la Costa Daurada confia en les reserves de darrera hora i els visitants de proximitat per intentar salvar els mobles durant l'agost. La caiguda del turisme internacional fa que els establiments estiguin a menys de la meitat de l'ocupació normal per aquestes dates: només el 50% dels hotels estan oberts i mig plens.

A causa de la pandèmia, les reserves s'estan fent més a darrera hora que mai, i els empresaris es prenen aquesta setmana que comença ara com una prova de foc, un termòmetre del que passarà durant tot el mes. Xavier Guardià, el portaveu de la Federació que els agrupa, diu que confia en “els mercats fidels” de Catalunya i la resta de l’Estat “perquè vinguin de vacances i no només a passar el cap de setmana”.

Pel que fa a les recomanacions de França de no viatjar a l'Estat, com que no és una prohibició expressa Guardià confia que aquest mercat no tiri enrere i els clients que ja han vingut actuin de prescriptors.

Càmpings oberts fins al novembre

A diferència dels hotels, els càmpings sí que estan tots oberts però amb la mateixa ocupació, a mig gas per la caiguda dels que venen de fora les nostres fronteres. Un 20% dels 55 establiments de tota la demarcació s'estan plantejant allargar la temporada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00