Lunes, 14 de Junio de 2021

Otras localidades

La Llavor

"La consellera escolta però no executa"

AVA i la Unió de Llauradors analitzen l'entrevista a la consellera Mireia Mollà amb la qual obríem temporada en La Llavor

"La consellera escolta però no executa". La frase és del secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris, en el programa La Llavor. Ell i el president d'AVA, Cristóbal Aguado, han eixit al pas del que s'ha dit també en La Llavor -en el primer programa de la temporada- per part de la consellera d'Agricultura Mireia Mollà.

Recordem, va presumir de diàleg amb les associacions agràries i va negar que el mestissatge en la seua conselleria siga un problema, és més, va presentar eixa diversitat com a virtut.

Però les associacions agràries lamenten que la consellera seguisca instal·lada en l'autocomplaença. L'acusen de no fer autocrítica. Destaquen que sí, que el seu tarannà és dialogant. Però que tot es queda en el tarannà. Les reivindicacions i peticions del sector no són ateses i demanden d'ella un canvi d'actitud, que d'una vegada per sempre es pose a la feina. Que continue escoltant però que comence a actuar.

Tant AVA com la Unió de Llauradors afirmen que bona part de la culpa d'eixa paràlisi de la conselleria en el seu vessant agrari la té que el mestissatge, la suma de Compromís i PSPV, no està funcionant en el seu departament. I això és un llast. I encara que la consellera ho presente com a virtut, les associacions agràries afirmen que no té res de virtuós que en els pressupostos de la Generalitat, en els últims, la part mediambiental, la que més defensa l'ala de Compromís, s'emportara la major part dels diners arraconant a l'ala socialista més centrada en l'agricultura.

Creuen que en els pròxims pressupostos té l'oportunitat de rectificar i Cristóbal Aguado centra el foc en la necessitat de, pel bé del sector, llimar asprors sense posar en qüestió que el lideratge és de la consellera.

AVA i la Unió posen exemples de falta de diàleg i de no atendre els agricultors: que estiga d'esquena a les associacions agràries a l'hora de defensar el criteri econòmic per a definir l'"agricultor genuí", la figura creada per la Unió Europea per a distingir els agricultors que poden percebre ajudes. Esperen que eixes diferències no acaben llastrant la negociació de cara a la futura PAC. Que s'haja resistit a realitzar PCR als collidors que vinguen a la campanya de cítrics. En eixe sentit també lamenten l'escassa concreció de les mesures: "tenim recomanacions, no instruccions", i a més a compte del propi agricultor.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?