Sábado, 31 de Octubre de 2020

Otras localidades

El 22@ augmenta l'edificabilitat per fer més pisos sense reduir espai productiu

El nou planejament, que ja ha passat el primer tràmit, preveu que dos de cada tres carrers siguin eixos verds

L'skyline del districte 22@

L'skyline del districte 22@ / Getty Images

Barcelona ha aprovat inicialment la modificació del Pla General Metropolità per transformar 200 hectàrees de l'anomenat districte tecnològic, del 22@. El govern municipal ha plantejat un increment d'edificabilitat per poder augmentar en un 70% els pisos previstos sense reduir sostre d'activitat econòmica. A més, el nou projecte preveu que dos de cada tres carrers siguin eixos verds amb més vegetació i espai per a vianants.

Amb el nou 22@ es passarà de 9.300 pisos a 15.800 i pràcticament dos de cada tres seran de preu assequible. A més es manté el milió de metres quadrats de sostre dedicats a activitat econòmica. L'increment del número d'habitatges sense tocar l'espai productiu ha estat possible perquè s'ha aprovat un increment de l'edificabilitat. La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, assegura que en cap cas se superaran les alçades màximes dels edificis que ja preveia el planejament original.

El primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, assegura que els canvis urbanístics que s'han plantejat respecten l'ADN del projecte aprovat l'any 2.000. Diu Collboni que "manté l'esperit fundacional del que ha estat el districte que més i millors llocs de treball ha creat a la ciutat, però a l'hora garanteix un altre dels èxit del model Barcelona que és la mixtura d'usos, garantir que un districte de base econòmica també serà un lloc per viure".

A més de garantir activitat econòmica i pisos assequibles, el govern municipal assegura que el nou 22@ serà també un districte sostenible. I ha explicat que dos de cada tres carrers seran eixos verds amb més vegetació i espai per als vianants.

L'aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità per tirar endavant aquest projecte s'ha fet amb el suport d'Esquerra Republicana que ha demanat més concreció en alguns aspectes. El govern municipal preveu aprovar definitivament la transformació del 22@ abans de l'estiu.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?