Lunes, 26 de Octubre de 2020

Otras localidades

Bomberos

Més formació pels bombers menorquins

La oposició al Parlament força una major implicació del Govern balear en el perfeccionament del cos

Els bombers tindran més cursets de perfeccionament a Menorca.

Els bombers tindran més cursets de perfeccionament a Menorca. / Pixabay.

El Govern balear haurà de realitzar un mínim de dos cursos de formació pel col·lectiu de bombers, tant a l'illa de Menorca com a Eivissa, i donar encaix a aquest compromís dins de l'any 2020. El desplegament d'accions formatives també haurà d'augmentar a més en un curs, com a mínim, al llarg de l'exercici de 2021, quan s'oferiran a l'almenys tres programes de formació en tots els territoris de l'arxipèlag.

Aquest és el resultat de l'acord del Parlament balear amb el qual s'ha dirimit un empat anterior en Comissió d'Economia, després que tota l'oposició, inclosos els dos diputats de Més per Menorca, donessin suport a la proposició no de Llei presentada i defensada pel diputat menorquí de PP, Lluís Camps, i en contra de l'opinió de les forces que donen suport a el Govern balear.

El balanç dels últims anys posa en relleu la, segons el PP, negligència en la qual s'ha incorregut pel que fa a la necessitat d'actualitzar coneixements i destreses en els parcs de bombers.

En 2016 es van oferir 3 cursos a Mallorca, 1 a Eivissa i cap a Menorca. El bienni 2017-2018 va passar totalment en blanc pel que fa a cursos de formació. I l'any passat, 2019, es van desenvolupar 2 cursos a Mallorca, 1 a Menorca i cap a Eivissa. Les previsions de convocatòries per al 2020 eren igualment escasses. Fins al mes de maig tan sols s'havien programat 3 cursos per al col·lectiu de bombers de Mallorca i cap per a les illes menors.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?