Jueves, 26 de Noviembre de 2020

Otras localidades

El Bisbat s'excusa en la "incoherència" per vetar una catequista de Ciutadella casada amb una altra dona

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu / Wikipedia

El Bisbat de Menorca ha considerat aquest dilluns que la decisió d'una catequista de casar-se pel civil amb una persona del mateix sexe és "incoherent" perquè suposa "no acceptar l'ensenyament de l'Església sobre el matrimoni".

D'aquesta manera explica que s'hagi demanat a la catequista de Centre Catequístic de Sant Miquel de Ciutadella "deixar d'ensenyar la fe cristiana" als més joves.

"Ser catequista és una missió que l'Església encomana a determinades persones perquè, en nom seu, ensenyin la fe que ella professa. Correspon a l'Església valorar les qualitats que ha de tenir un catequista abans de confiar o retirar-li aquesta missió, sense que això suposi discriminació ni exclusió ", han assenyalat des del Bisbat a través d'un comunicat.

En aquest punt, han remarcat que se senten "responsables de garantir als fidels que la doctrina impartida en les catequesis es correspon amb el pensar i sentir de l'Església". "Els fidels tenen dret a demanar-nos que els catequistes estiguin ben formats i que siguin coherents amb el que ensenyen", han afegit.

"Tots estem cridats a la santedat i a viure en comunió en el si de l'Església, però a l'hora d'incorporar-nos a una associació o d'exercir algun càrrec de major responsabilitat es demana un plus de credibilitat per part de la persona que ha d'assumir una funció específica, de manera que la missió que se li encomana sigui fructuosa i que la persona en concret no pugui suscitar cap tipus d'escàndol en els fidels ", han manifestat.

Des del Bisbat han subratllat que respecten "però no comparteixen" la decisió de la catequista de contreure matrimoni civil amb una persona de el mateix sexe, i han remarcat que li han traslladat que els agradaria comptar amb ella en les diferents tasques que es desenvolupin en el Centre Catequístic de Sant Miquel "en tot allò que no suposi ensenyar la fe cristiana en nom de l'Església".

 

EL BISBE DE MALLORCA DEMANA DIÀLEG ABANS DE PRENDRE DECISIONS

Precisament el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha estat preguntat sobre aquesta matèria durant una entrevista al programa 'A l'Dia' d'IB3 Ràdio recollida per Europa Press i ha declarat que "mai ha de ser incompatible ser lesbiana amb ser cristiana". "El problema ha vingut quan s'ha casat ... vull respectar les decisions però voldria que hi hagués diàleg abans de prendre decisions", ha manifestat després d'apuntar que té "molt bona relació" amb aquesta catequista.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?