Última hora

FRANCIA Detenido el hombre que amenazaba con inmolarse en el consulado de Irán en París

Sociedad

El Consell posa en valor la mel de Menorca

El Consell prepara per aquest divendres una jornada de diàlegs i bones pràctiques al voltant de la mel

Abelles / Agencias

Mahón

El Departament d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca conjuntament amb l’Associació d’Apicultors de Menorca prepara una jornada de treball per aquest mateix divendres dedicada a un dels productes menorquins més dolços del panorama agroalimentari: La mel.

Emmarcat dins els debats “Arrels, diàlegs amb la Biosfera” que ha vingut promovent el Departament i que els darrers anys han posat al centre del discurs productes locals d’alt valor com la carn de vedella menorquina, el vi o la pastisseria de Menorca, s’ha convidat a diversos professionals relacionats amb el món apicultor a més de la gastronomia, per tal de contribuir a la generació d’idees i estratègies que permetin millorar la visibilitat d’aquest producte menorquí tan especial, ja que el clima mediterrani, la insularitat i les espècies vegetals contribueixen unívocament a l’obtenció d’una mel diferent a la d’altres parts del món.

La jornada tindrà com a convidats diversos ponents que intervindran al llarg del matí com el biòleg i consultor apícola Antonio Garcia Pajuelos, un referent en la matèria que a banda d’impartir cursos habitualment per a formar futurs elaboradors de mel, té en el seu currículum una llista llarga d’articles i llibres publicats. Els Diàlegs sobre la Mel també comptaran amb la participació per videoconferència de Peter Kozmus, professor noruec de la Universitat de Lubjiana i membre del International Institue of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT), que va designar Menorca com a Regió Gastronòmica pel 2022. El President de l’Associació d’Apicultors de Menorca, Bernat Cardona i el Conseller d’Economia i Territori, Miquel Company seran els encarregats d’obrir i moderar aquest Diàleg que inclourà un tast de producte al final.

L’acte tindrà lloc al Llatzeret de Maó a partir de les 10.30 h del matí. “L’objectiu d’aquesta jornada és seguir emmarcant una estratègia global, crear sinergies per valorar la gastronomia vinculada al territori, en aquest cas la mel i potenciar el producte així com reforçar la seva presència” ha explicat el Conseller.

L'aforament és limitat. Per assistir-hi, heu d’enviar un correu electrònic a projeccioeconomica.cime@gmail.com

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00