Miércoles, 23 de Junio de 2021

Otras localidades

El Suprem arxiva la causa contra Puigdemont per la compra del Santos Torroella quan era alcalde de Girona

El Tribunal Suprem diu que no hi ha delicte en el cas de la compra del Fons d'Art Santos Torroella amb els diners procedents del cànon de l'aigua

L'acusaven de prevaricació, frau i falsedat documental durant la seva etapa com a alcalde de Girona

Los expresidents de la Generalitat de Catalunya Quim Torra - 17 de mayo de 2018-28 de septiembre de 2020-; Carles Puidgemont -12 de enero de 2016-28 de octubre de 2017; y Artur Mas -27 de diciembre de 2010-12 de enero de 2016.

Los expresidents de la Generalitat de Catalunya Quim Torra - 17 de mayo de 2018-28 de septiembre de 2020-; Carles Puidgemont -12 de enero de 2016-28 de octubre de 2017; y Artur Mas -27 de diciembre de 2010-12 de enero de 2016. / Glòria Sánchez - Europa Press - Archivo (EUROPA PRESS)

L'ha arxivat el Tribunal Suprem, que va rebre aquest cas del jutjat d'instrucció número 2 de Girona perquè Puigdemont és diputat al parlament Europeu. El Suprem diu que no hi ha delicte. El que s’investigava era l’actuació de Carles Puigdemont, que en un ple municipal va fer servir el seu vot de qualitat per aprovar la compra del fons d'art i pagar-ne una part amb 1 milió d'euros procedents del cànon de l'aigua. Sobre el paper, aquests diners haurien d'haver-se destinat a millorar la xarxa de distribució de l'aigua de Girona. Diu el Suprem que com a molt es pot considerar una infracció de la llei d'hisendes locals i, per tant, constituir una infracció administrativa, però en cap cas un delicte penal. També diu el Suprem que no hi va haver falsedat documental ni frau a l'administració perquè els diners es van destinar a altres finalitats però en benefici de la ciutat. El Suprem només es pronuncia sobre aquesta derivada de l'anomenat cas Aigües de Girona. De la resta, la investigació continua oberta i se segueix instruint al jutjat de Girona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?