Sociedad

El Govern destinarà una inversió de 5,36 milions d'euros per fomentar l'ocupació a Menorca

La inversió forma part del "Pla de Xoc" del Govern presentat aquest dijous

Imatge d'arxiu / Cadena SER

Mahón

El Govern destinarà una inversió de 5,36 milions d'euros per fomentar l'ocupació a Menorca que, segons el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, beneficiarà 2.446 persones.

Així ho confirmava aquest dijous després d'assistir a una reunió amb els agents socials i econòmics a Maó al costat de la presidenta de la Govern, Francina Armengol, el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i la presidenta de Consell Insular, Susana Mora.

Per la seva banda, Armengol assenyalava que es que tracta d'un pla de xoc extraordinari en un moment excepcional i assegurava que era necessari adequar mesures de manera ràpida per fer front a un hivern que es presenta dur. "Per aquest motiu s'han remodelat polítiques amb una possibilitat de contractació més àmplia i que segueixen enfocades a aturats de llarga durada, persones en situació de vulnerabilitat, dones víctimes de violències masclistes, joves i, també, als aturats per motiu de la pandèmia ", afegia.

Negueruela especificava que el Pla de Xoc per a l'Ocupació s'estructura en sis eixos d'actuació: contractació pública; estímul empresarial; ocupació; formació; orientació i intermediació, i modernització.

En concret, es preveu més de 20 mesures que permetran la formació de 680 persones i la contractació directa de 279 persones a Menorca, a través de programes de contractació pública, com SOIB Reactiva o SOIB Dona, ia través de programes de col·laboració amb empreses privades , com la formació dual.

Dins de la inversió destinada a contractació i formació, el pla preveu invertir a l'illa 851.000 euros en la formació i contractació de treballadors que s'hagin vist directament afectats per la COVID-19 i que, tot i que tinguin expectatives de treballar aquesta temporada , estiguin a l'atur o dins d'un ERTO.

Aquestes persones passen així a integrar-se dins dels col·lectius prioritaris en la planificació de les polítiques actives d'ocupació, als quals es destinen 8 de cada 10 euros de el Pla de Xoc.

Quant precisament als col·lectius, a més dels 851.000 euros esmentats anteriorment, es destinen a Menorca 1.320.000 d'euros a polítiques adreçades a joves, 1,28 milions a col·lectius vulnerables, com persones en risc d'exclusió o víctimes de violència masclista , i 925.000 euros a persones aturades de llarga durada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00