Jueves, 03 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años

Bussejadors de l'Armada neutralitzen un projectil a Son Bou

L'artefacte era de la Guerra Civil

Imatge del projectil detonat

Imatge del projectil detonat / Guardia Civil

Un Grup Especial de Desactivació d'Explosius (GEDE) de la Unitat de Bussejadors de Mesures contramines (UBMCM) de l'Armada, especialista en desactivació d'explosius, ha neutralitzat un projectil d'artilleria de la guerra civil en el matí d'avui als voltants de la platja de Son Bou (Menorca).

Va ser trobat per un bussejador civil que avís a la Guàrdia Civil, que va activar el protocol reglamentari per a aquest tipus de situacions, procedint a donar avís a el Centre d'Operacions i Vigilància d'Acció Marítima de l'Armada (COVAM) a Cartagena.

L'Almirall d'Acció Marítima (ALMART), a través de l'COVAM, va ordenar destacar un equip de desactivadors d'explosius de la UBMCM que van procedir a la seva neutralització "in situ" mitjançant l'ús de càrregues explosives especials eliminant el perill de l'artefacte i minimitzant l'impacte mediambiental.

Durant l'operació va col·laborar la Guàrdia Civil, Policia Local d'Alaior, Comandància Naval de Maó, 4a Esquadrilla d'aeronaus de l'Armada, Direcció General d'Emergències de Menorca i el centre de busseig Merak Diving de Maó.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?