Sociedad

El cas Fernández-Cid tensa el clima de treball dins l'Hospital Mateu Orfila

Alguns professionals denuncien pressions i coaccions si no donen suport al metge destituït

Imatge d'arxiu / CAIB

Mahón

Segueix la polèmica al voltant de la destitució del doctor Fernández-Cid com a cap de servei de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital Mateu Orfila.

Una setmana després que de saltés la notícia, i sense que encara es conegui de forma oficial el nom del seu substitut, el clima de treball dins el propi hospital és cada vegada més tens entre partidaris i detractors de la decisió presa per la gerència.

Per una banda, es mantenen les protestes diàries davant les portes del centre hospitalari en favor del metge destituït, però s'ha de tenir en compte que la gran majoria de professionals sanitaris guarden silenci o fins i tot denuncien haver rebut pressions i coaccions per part dels qui donen suport a Fernández-Cid.

Sense anar més lluny, s’ha de tenir en compte que de les 5 doctores que conformen l’equip de UCI, n'hi ha 3 que s'han negat a signar l’escrit de recolzament al metge, així com tampoc ho han fet els caps de servei de cirurgia, traumatologia, medicina interna, pediatria, ginecologia, microbiologia o urgències, entre altres.

Una de les facultatives que s’ha atrevit a aixecar la veu en favor del gerent Romà Julià i la directora mèdica, Tamara Contreras, és la doctora Susana Sánchez, que du 14 anys treballant a les ordres de Fernández-Cid. Ella assegura que la destitució del cap de la UCI ve provocada pels resultats “molt deficients” de la darrera enquesta de clima laboral elaborada a l’hospital. Aquests serien la falta comunicació entre el cap de servei i la resta de metges, l’absència de lideratge, la falta de formació continuada i el paper irrellevant de la resta de l’equip de doctors en la presa de decisions. Sánchez denuncia, a més, el linxament que s’està sometent tant a Julià com a Contreras, qui estaria patint insults i amenaces a través de les xarxes.

Aquest dimarts el tema arribarà al ple del Parlament balear, on s’espera que la consellera Patrícia Gómez mostri el seu recolzament a la gerència i la direcció mèdica de l’hospital.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00