Viernes, 27 de Noviembre de 2020

Otras localidades

LA VENTANA EN DIRECTO LA VENTANA EN DIRECTO La Ventana desde el Museu de les Ciències de València

La Menorca Talaiòtica serà declarada oficialment candidata a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO

El veredicte es donarà a conèixer aquest divendres a partir de les 11.30h

Talaiot de Cornia Nou

Talaiot de Cornia Nou / Cadena SER

Si no hi ha res de nou, aquest divendres es proclamarà la Candidatura de la Menorca Talaiòtica com a candidata a ser Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO a partir de l’any 2022.

Ahir dijous arrancava el Consell de Patrimoni Històric, un esdeveniment d’àmbit estatal que s’havia de dur a terme al Llatzaret del port de Maó però que finalment s’ha hagut de celebrar de forma telemàtica.

La primera jornada d’aquest Consell, que es va celebrar aquest dijous va començar a partir de les 10h, amb la intervenció del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes. Posteriorment va ser la directora general de Belles Arts, María Dolores Jiménez Blanco, qui va fer la seva presentació per, seguidament, ser el torn de la presidenta del Consell Insular, Susana Mora Humbert.

La segona jornada tindrà lloc aquest divendres, arrancarà a les 9.30h del matí des de la sala de grups del Consell, on el conseller Miquel Àngel Maria i l’equip de Menorca Talaiòtica faran la presentació de la candidatura al bloc "Patrimoni Mundial". El conseller farà una llarga explicació de com és el nou expedient.

S’ha de recordar que Espanya és un dels 193 països que, fins avui, han ratificat la Convenció de Patrimoni Mundial de la UNESCO de 1972. Com a tal, una de les seves missions és proposar nous béns del seu territori perquè siguin inscrits en la Llista de patrimoni mundial. S’espera que no hi hagi problemes perquè aquest any, la candidatura escollida sigui la menorquina.

Està previst que decisió definitiva, anunciant la candidatura de la Menorca Talaiòtica a la UNESCO es faci a les 11.30h del matí.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?