Martes, 19 de Enero de 2021

Otras localidades

La Llavor

Millor menjar que beure la taronja

El Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana saluda que el govern no pose un IVA del 21% al suc però recorda que la taronja beguda perd moltes propietats

Paula Crespo és la presidenta del col·legi i subratlla: "És millor menjar-se una taronja que beure-la". Per moltes raons: en suc perd la fibra i bona part dels seus nutrients; encara que la begues ingereixes més calories perquè necessites més d'una peça per a fer-te'n un suc; aporta més sucre, encara que siga natural. I a més, sacia molt menys.

I sobre el impost a les begudes sucrades diu que hauria de portar aparellat que els diners recaptats es destine a educació nutricional, que tanta falta fa en un país on l'obesitat infantil és pandèmia.

Paula Crespo, per cert, ix al pas d'una llegenda urbana molt estesa: Si no beus el suc de seguida perd les vitamines. No és veritat, explica. Només es desbarata si està fet de molt de temps. Però aguanta bé algunes hores sense perdre propietats.

Veganisme i vegetarianisme

Sobre el fet que cada vegada hi haja més vegetarians i vegans, Crespo adverteix: Aquest tipus de dietes necessiten un control addicional. Deixar de menjar carn no se supleix amb moltes fruites, verdures i cereals. Cal un suplement extern de vitamina B12 i, de la mateixa manera que una persona que menja de tot, pot estar menjant malament, un vegà o un vegetarià pot estar menjant fatal si no compensa la falta de proteïnes de manera adequada.

Del que s'alegra la presidenta dels dietistes i nutricionistes és de la tendència de tornar al producte de proximitat i de temporada. Perquè a més de sostenible (una cosa fonamental) és més saludable i molt més saborosa.

A més a més...

A la secció de vins presentem "Inverso 2019" i al Rebost parlem dels premis "Amics de la Gastronomia" i preparem uns senzills aladrocs arrebossats.

REBOST

ALADROCS ARREBOSSATS FREGITS

Aladrocs arrebossats / Santiago Hernández

Amb el que em costava menjar peix de xicotet i ara mira que m'agrada. Són les coses de fer-se major o almenys això és el que sempre deien a casa.

Quan la meua mare preparava aladrocs arrebossats per a sopar, la cosa es torcia i sempre hi havia rebombori. Ja sabeu de què vos estic parlant. Recorde com els netejava i l'angúnia que em donava. No obstant això, amb el pas del temps, cada u li va trobant la manera i ho fa de manera natural. Com canviem!

Si tinc temps m'agrada netejar-los a mi, però si vaig apurat de temps preferisc que ho facen a la pescateria.

INGREDIENTS

Aladrocs oberts nets i sense espina

Farina de blat

Oli d'oliva verge

Sal


ELABORACIÓ

Potser el més delicat és preparar-los, però com vos he dit abans, si teniu pressa o no teniu molta destresa, val la pena que te'ls preparen a la pescateria.

Una vegada oberts i nets el procés és ben senzill. Enfarinem per les dos cares l'aladroc, li fem uns colpets per a llevar-li l'excedent de farina i el fregim en una paella amb abundant oli d'oliva verge. Li afegim un polsim de sal. Volta i volta i en qüestió de minuts els tenim llestos.

Un mos cruixent amb un arrebossat subtil per a sentir la intensitat del peix. Aquell peix que tant em costava de menjar. Coses de la vida.

Ací tens larecepta original: http://www.unarecetaunrecuerdo.com/boquerones-rebozados-fritos-de-vicio/

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?