Martes, 26 de Enero de 2021

Otras localidades

Día mundial contra el Sida

Cada any es detecten cinc casos nous de VIH a Menorca

L' IB-Salut destaca la importància d'una detecció a temps per poder combatre el virus

Menorca té 200 persones infectades per VIH.

Menorca té 200 persones infectades per VIH. / Cadena SER/Arxiu.

Cada any es diagnostiquen a Menorca devers cinc nous casos d’infecció pel virus de la immunodeficiència humana, una xifra que s’ha mantingut molt estable en els darrers quinze anys. Actualment, l’Àrea de Salut de Menorca tracta uns 200 pacients amb sida, el perfil més habitual dels quals és el d’un home de 25 a 40 anys que s’ha contagiat durant les relacions sexuals, especialment amb altres homes.

 

Aquestes són les dades que ha aportat el cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Mateu Orfila, el doctor Eduardo Rodríguez de Castro, que forma part de l’equip d’atenció als pacients amb sida juntament amb la doctora Laura Calonge i la infermera Montserrat Martínez. Aquesta unitat ofereix consulta externa a l’Hospital i al Centre de Salut Canal Salat, presta atenció telefònica en horari de matí de dilluns a divendres i també organitza consultes d’infermeria d’educació per a la salut.

 

En el Dia Mundial de la Sida, que es commemora cada dia 1 de desembre i que enguany  du per lema «Solidaritat mundial, responsabilitat compartida», el doctor Rodríguez de Castro recorda que no es disposa ni de vacuna ni de tractament per erradicar la sida; per això és fonamental evitar la transmissió del virus i diagnosticar al més aviat possible les persones que hi estiguin infectades perquè puguin rebre el tractament oportú.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?