Miércoles, 27 de Enero de 2021

Otras localidades

Comença la vacunació contra la COVID-19 a les residències de Menorca

La campanya ha arrencat a la Residència de gent gran del Consell Insular a Maó

Primera pacient en vacunar-se, aquest dimecres a Maó

Primera pacient en vacunar-se, aquest dimecres a Maó / Caib

La Conselleria de Salut i Consum ha arrencat aquest dimecres la campanya de vacunació contra la COVID-19 sense incidències a les illes de Mallorca i Menorca. A Eivissa l’inici s’ha retardat fins dilluns dia 4 de gener després que s’hagi detectat un positiu en el cribratge rutinari que s’ha fet els a Sa Residència, geriàtric on avui estava previst que comencés la campanya.

Així, per tant, avui s’ha iniciat la vacunació massiva a gairebé la meitat de les 57 residències per a gent gran que hi ha a les Illes Balears. En total avui està previst poder administrar al vaccí als usuaris i treballadors de 24 geriàtrics: 17 a Mallorca i 7 a Menorca. En la jornada d’avui està previst immunitzar als 1.068 usuaris de les 17 residències previstes a Mallorca que han donat el consentiment (el 88,4% del total de 1.207 usuaris) així com a la meitat dels 643 professionals que han donat el consentiment per a ser vacunats (el 62,6% dels 1.027 treballadors que hi ha en total en aquests centres). En aquest cas els treballadors es vacunen en dos torn, amb una diferència d’una setmana entre uns i altres, per evitar que els possibles efectes secundaris que poguessin patir afectin l’atenció als usuaris al geriàtric.

Concretament, les residències seleccionades a Mallorca avui han estat les de Bocambilia, Borenco, Cala Estància, Ciutat Jardí, Hermanitas de los Pobres, Llar d’Ancians, Llar de Majors de Calvià, Sèniors Picafort, Son Ametler, Son Francinaina, Cas Metge Rei, Cas Notari, Domusvi Costa de’n Blanes, Elite, Sant Domingo, Sèniors Manacor i Sèniors Montuïri.

A Menorca la campanya ha arrencat a la Residència de gent gran del Consell Insular de Menorca a Maó . Posteriorment, durant tot el capvespre, dotze equips d’infermeria han administrat la vacuna a un total de 276 residents (el 91% del total) i la meitat dels 243 treballadors (el 68%) de set de les vuit residències geriàtriques de l’illa que han firmat l’autorització: Ciutadella, Ferreries, Es Mercadal, Es Ramal d’Alaior, Sant Lluís, el centre sociosanitari de Santa Rita, a més de la residència de gent gran del Consell Insular a Maó. La vacunació als professionals d’aquests centres es completarà dilluns 4.

A Eivissa la vacunació contra la COVID-19 es reprendrà el proper dilluns 4 de gener, a causa dels festius i de la impossibilitat de citar per demà als professionals sanitaris que ja tenien previst ser vacunats dilluns que ve. Per tant, la campanya s’iniciarà finalment dia 4 a la residència de Sa Serra de Sant Antoni de Portmany i es continuarà amb la planificació establerta. Sa Serra compta amb 83 residents i 136 professionals sociosanitaris.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?