Miércoles, 27 de Enero de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Nous reforços pel Centre de Coordinació de la Covid-19 a Balears

S'incorporen 51 professionals per reforçar el grup de rastrejadors

Es reforça el grup de rastrejadors a Balears amb 51 nous professionals.

Es reforça el grup de rastrejadors a Balears amb 51 nous professionals. / CAIB.

El Servei de Salut ha reforçat amb 51 professionals l’equip de seguiment i rastreig de contactes que fa feina a la Central de Coordinació per a la COVID-19 (CC COVID-19). Es tracta de la incorporació, d’una banda, de 30 tècnics de laboratori i, d’una altra, de 10 fisioterapeutes, 3 infermers, 3 tècnics en cures auxiliars d’infermeria i 5 psicòlegs. Aquestes contractacions tenen com a objectiu potenciar els equips de rastreig per tal de mantenir la detecció i el control de possibles brots identificant ràpidament els contactes estrets dels casos positius.

Així doncs, la CC COVID-19 compta amb un total de 421 rastrejadors, 291 dels quals formen part del personal del Servei de Salut i 130 són militars. Amb aquesta xifra, les Illes Balears assoleixen una ràtio d’1 rastrejador per cada 2.850 habitants, molt per davall del paràmetre d’1 rastrejador per cada 5.000 habitants que recomana l’Organització Mundial de la Salut. Tanmateix, aquest augment dels recursos permet continuar la tasca de recerca de casos positius, enfortir la prevenció i intentar evitar l’increment de contagis del virus de la COVID-19.

Des que es va iniciar la pandèmia, a l’atenció primària s’ha duit a terme gairebé el 70 % de les proves diagnòstiques d’infecció activa (PDIA). A més, a la CC COVID-19 s’han atès 266.374 telefonades (252.694 en el telèfon d’InfoCOVID i 13.680 en el d’InfoCOVID Pediàtric).

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?